________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/26/2018

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ


Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, παραμονή της Κυριακής του Παραλύτου, και ώρα 5 το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, στο υπερώο του Ιερού Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης της Κοινότητος Νεοχωρίου. 
Θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης, επί τη 220ή επετείω της Ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου στη Μυτιλήνη. 
Μετά το πέρας των Ακολουθιών θα πραγματοποιηθεί δεξίωσις σε θέρετρο του Νεοχωρίου και συναυλία παραδοσιακής μουσικής της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος». 
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Απριλίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails