6/01/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΡΩΜΗΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ


φωτορεπορτάζ του Νικολάου Μαγγίνα
Την Πέμπτη 24 Μαΐου το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στην μουσική εκδήλωση την αφιερωμένη στους Ρωμηούς συνθέτες της Πόλης (17ος-20ος αι.)η οποία διοργανώθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας. 
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Μουσικόφιλων του Πέρα, προλόγισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του μουσικού Γιώργου Μαρινάκη. 
Στο τέλος της συναυλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη και ευλόγησε τους νέους μουσικούς. 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ιδιωτική Οδό.


3 σχόλια:

  1. Μεταξύ των άλλων μουσικών και μουσικοφίλων εραστών της εν τη Πόλει μοναδικώς και αυθεντικώς διδασκομένης, και βεβαίως εκτελουμένης, πατρώας ημών Εκκλησιαστικής Μουσικής, διακρίνεται -ειδικώς στην πέμπτη φωτογραφία- εις το "νέι" ο κ. Αχιλλέας Τίγκας, εξ' αυταδέλφης (μακαριστής πλέον) εγγονός του επίσης μακαριστού Μεγάλου των Πατρών Μητροπολίτου +Νικοδήμου, του Βαλληνδρά, πάνυ Μουσικολογιωτάτου! Η μουσικολογιωτάτη παράδοσις της οικογενείας Βαλληνδρά ανθεί και φέρει κι'άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια!

      Αχιλλέας- Απόστολος Τίγκας

      Διαγραφή
  2. Πόσο φωτεινή και γλυκειά η παρουσία Του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου δίπλα στους νέους. Όταν ένας παγκόσμιος ηγέτης ξέρει ν' αγαπά τους ανθρώπους, κάνει θαύματα! Εις Πολλά Έτη Άγιε Πατέρα μας!!

    Νικόλας, Μπαχρέϊν

    ΑπάντησηΔιαγραφή