2/20/2021

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ SITE "KOSMODROMIO"


Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την εξώδικη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για δημοσίευμα της Λαμπρινής Θωμά στο site kosmodromio, το οποίο ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου θεωρεί συκοφαντικό και ψευδές. 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ 
Του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρώην Μητροπολίτου Γαλλίας (κατά κόσμον Εμμανουήλ Αδαμάκη), κατοίκου Παρισίων Γαλλίας 
Προς Την Λαμπρινή Θωμά, κάτοικο Αθηνών (1) 
Την 17.02.2021 αναρτήθηκε και παραμένει μέχρι σήμερον αναρτημένο στην ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Κοσμοδρόμιο» και στον ιστότοπο «https://kosmodromio.gr/», άρθρο-δημοσίευμα, το οποίο υπογράφετε ως συντάκτης αυτού, με τον τίτλο «Επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης ο Εμμανουήλ Αδαμάκης;». Στο προειρημένο άρθρο-δημοσίευμα (https://kosmodromio.gr/2021/02/17/epomenos-oikoumenikos-patriarxhs-o-e), αναγράφονται επιλέξει, μεταξύ άλλων, εις βάρος μου, τα εξής: 
«Την πορεία του, πάντως, έχει αμαυρώσει υπόθεση διάρρηξης μετά σκανδάλου, που περιελάμβανε δύο βουλγαρικής καταγωγής συνοδούς, αμειβόμενους με την ώρα, στο Παρίσι, οι οποίοι, μετά την παροχή των υπηρεσιών τους, προέβησαν και σε κλοπή τιμαλφών, μεταξύ των οποίων και ένα ρόλεξ αξίας 100.000 ευρώ. 
Χαρακτηριστική της κατάστασης της Μητρόπολης Γαλλίας επί των ημερών του είναι και η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας λόγω ερωτικής αντιζηλίας, του ιερατικού προϊσταμένου της Λυών, τον οποίο μάλιστα ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ είχε επιβάλει και ως πρόεδρο της εκεί ελληνικής κοινότητας, παρά την προβληματική συμπεριφορά του, που οδηγούσε σε διχασμό των ομογενών και αποκλεισμό αρκετών από αυτούς». 
(2) Στο προειρημένο άρθρο-δημοσίευμα, που υπογράφεται από εσάς, και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Κοσμοδρόμιο» στον ιστότοπο «https://kosmodromio.gr/», το οποίο και υπογράφετε ως συντάκτης, αλλά και το οποίο αναρτήσατε στην επίσημη σελίδα της ως άνω ιστοσελίδας στο «Facebook», ισχυριστήκατε ενώπιον τρίτων προσώπων και δη ενώπιον απροσδιορίστου και απεριορίστου αριθμού αναγνωστών (που ήδη επισκέφθηκαν και στο μέλλον πρόκειται να επισκεφθούν την προαναφερόμενη ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο, καθώς και τη σελίδα αυτής στο Facebook) ψευδή «γεγονότα», τελούσα εν γνώσει της αναλήθειας αυτών. 
(3) Αυτά τα ψευδή «γεγονότα», έβλαψαν και βλάπτουν βάναυσα την τιμή, την υπόληψη, την εικόνα και εν γένει την προσωπικότητά μου καθόσον στο επίμαχο άρθρο-δημοσίευμα περιέχονται ψευδείς, προσβλητικοί, υβριστικοί και συκοφαντικοί ισχυρισμοί, ότι δήθεν η φήμη μου έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα. Κάνετε, επίσης, λόγο για δήθεν αμειβόμενους συνοδούς βουλγαρικής καταγωγής, που αμείβονται για τις υπηρεσίες τους με την ώρα και ότι εμπλέκομαι, τάχα, σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, στα οικεία σημεία του δημοσιεύματός σας παραπέμπετε και σε σχετικά δημοσιεύματα, κατά τρόπον, που ο αναγνώστης να μπορεί να κατευθυνθεί και διαβάσει και περισσότερα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου και, ιδίως, παραπέμπετε στην ιστοσελίδα «Το Καλάμι», για τα εξόχως συκοφαντικά και συνειδητά ψευδή δημοσιεύματα της οποίας έχω ήδη προσφύγει αρμοδίως. 
(4) Όπερ σημαίνει ότι το προειρημένο άρθρο-δημοσίευμα είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδές, συκοφαντικό και προσβλητικό της τιμής, της υπόληψης, της εικόνας και εν γένει της προσωπικότητάς μου. 
(5) Προφανώς για λόγους που εσείς γνωρίζετε, σας στενοχώρησε η πρόσφατη εκλογή μου ως Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος και αποφασίσατε να την αμαυρώσετε με το κατάπτυστο δημοσίευμά σας και, ιδίως, με τις ψευδείς και συκοφαντικές ανωτέρω αναφορές σας, καθώς και με διάφορες άλλες αναφορές σας περί υποτιθέμενων μελλοντικών μου ενεργειών… Αποτέλεσμα του δημοσιεύματος αυτού είναι να απαξιώνομαι και να προσβάλλομαι πλήρως, τόσον ως άνθρωπος, όσον και ως ιεράρχης. Όλα αυτά, όμως, όπως πολύ καλώς γνωρίζετε, ουδεμία σχέση έχουν και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, είναι καθ’ ολοκληρίαν και απολύτως αναληθή, ενώ τελούσατε και τελείτε εν γνώσει τόσον της αναλήθειας, όσον και της βλαπτικότητας και της προσβλητικότητας αυτών για την τιμή, την υπόληψη, την εικόνα και εν γένει την προσωπικότητά μου, που μου προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη. 
Επειδή το προειρημένο άρθρο-δημοσίευμα βρίθει ψευδών, συκοφαντικών, υβριστικών και εν γένει προσβλητικών ισχυρισμών, που δημοσιεύσατε ως συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος και έτυχαν ευρείας διάδοσης μέσω της δημοσίευσής τους στην ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Κοσμοδρόμιο» στον ιστότοπο «https://kosmodromio.gr/» και στην επίσημη σελίδα της ως άνω ιστοσελίδας στο «Facebook», δηλαδή διά του Τύπου και μέσω του διαδικτύου, 
Επειδή οι εν λόγω ψευδείς, συκοφαντικοί, υβριστικοί και εν γένει προσβλητικοί ισχυρισμοί, προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη, την εικόνα και εν γένει την προσωπικότητά μου και μου προκάλεσαν ανυπολόγιστη ηθική βλάβη. 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 
και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου 
α. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τον ισχυρισμό και τη διάδοση των προειρημένων καθ’ ολοκληρίαν ψευδών, συκοφαντικών, υβριστικών και εν γένει προσβλητικών ισχυρισμών, αλλά και για την προσβολή της εικόνας μου, που περιέχονται στο επίδικο άρθρο-δημοσίευμά σας με τον τίτλο «Επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης ο Εμμανουήλ Αδαμάκης;», το οποίο στις 17.02.2021 αναρτήθηκε και παραμένει μέχρι και σήμερον αναρτημένο στην ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Κοσμοδρόμιο» στον ιστότοπο «https://kosmodromio.gr/» και στην επίσημη σελίδα της ως άνω ιστοσελίδας στο «Facebook» και τελούσατε εν γνώσει και εγκρίνατε και την εν λόγω δημοσίευση και διάδοσή τους. 
β. Σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, όπως άμεσα και το αργότερο μέσα σε 24 ώρες από την κοινοποίηση της παρούσας ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ και ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥ αποκαταστήσετε την βαναύσως τρωθείσα τιμή, την υπόληψη, την εικόνα και εν γένει την προσωπικότητά μου, με τις ακόλουθες ενέργειες: 
(Ι) αφαιρέσετε («κατεβάσετε») από τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας-ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, αλλά και την επίσημη σελίδα της ως άνω ιστοσελίδας στο «Facebook», το επίμαχο δημοσίευμα, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η προβολή και εμφάνισή του σε οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου, 
(ΙΙ) δημοσιεύσετε άρθρο-δημοσίευμα, που θα υπογράφεται από εσάς στην ιστοσελίδα-εφημερίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία «Κοσμοδρόμιο» στον ιστότοπο «https://kosmodromio.gr/» και στην επίσημη σελίδα της ως άνω ιστοσελίδας στο «Facebook», που θα εμφαίνεται στο εξώφυλλο-«cover page» και την αρχική σελίδα και θα φέρει τον τίτλο «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ, κατά κόσμον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΔΑΜΑΚΗ», στο οποίο θα αναγράφονται τα ακόλουθα: 
«Η Λαμπρινή Θωμά και το «Κοσμοδρόμιο» ζητούν συγγνώμη από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρώην Μητροπολίτη Γαλλίας, κατά κόσμον Εμμανουήλ Αδαμάκη, για το άρθρο-δημοσίευμα με τον τίτλο «Επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης ο Εμμανουήλ Αδαμάκης;» που την 17.02.2021 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα-εφημερίδα μας στο διαδίκτυο και στο «Facebook».
Ειδικότερον ζητάμε συγγνώμη για τους προσβλητικούς και απαξιωτικούς για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρώην Μητροπολίτου Γαλλίας, κατά κόσμον Εμμανουήλ Αδαμάκη, χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς, για την σκαιά προσβολή της εικόνας του, αλλά και για τα ψεύδη, που περιλαμβάνονται στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο δηλώνουμε ότι είναι καθ’ ολοκληρίαν και λέξη προς λέξη ψευδές και συκοφαντικό ως προς τις αναφορές μας σε εμπλοκή του σε σκάνδαλα, αφού δεν υφίσταται, πράγματι, οποιαδήποτε εμπλοκή του σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.
Δηλώνουμε, τέλος, ότι σεβόμαστε τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρώην Μητροπολίτη Γαλλίας, κατά κόσμον Εμμανουήλ Αδαμάκη, τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως ιεράρχη ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ». 
γ. Άλλως σας ΔΗΛΩΝΩ ρητώς ότι θα στραφώ εναντίον σας δικαστικώς ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων προς αποκατάσταση της τρωθείσης τιμής, της υπόληψης, της εικόνας και εν γένει της προσωπικότητάς μου, για την προκληθείσα σε εμένα ηθική βλάβη. 
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2021 
Ο Εξωδίκως Διαμαρτυρόμενος, 
Προσκαλών και Δηλών και Παραγγέλλων Διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου