7/04/2021

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ο πανοσιολ. καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και λοιποί πατέρες με πολλή συγκίνηση και σεβασμό επισκέφθηκαν στις 16-17/6/2021 την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Είχαν την τιμή και την ευλογία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και με σεβαστούς πατέρες και αδελφούς, οι οποίοι υπηρετούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης επέδωσε στον καθηγούμενο, και δι' αυτού σε όλη την εσφιγμενιτική αδελφότητα και τους φίλους και συμπαραστάτες της Ιεράς Μονής, την πατριαρχική του ευλογία. Εξέφρασε για πολλοστή φορά την εύνοια της μητρός Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας για το έργο που επιτελεί και για την προσπάθεια που καταβάλλει για την εκκαθάριση της υπόθεσης Εσφιγμένου, με την λήξη της κατάληψης του κεντρικού κτηριακού της συγκροτήματος. Δήλωσε δε την αμέριστη συμπαράστασή του στην αδελφότητα και τις ευχές του για την αύξηση και πρόοδο αυτής. 
Ο άγιος καθηγούμενος εξέφρασε τον αμέριστο σεβασμό και την μετάνοια όλων των πατέρων της μονής και του Αγίου Όρους. Δήλωσε ότι θα είναι μεγάλη τιμή να επισκεφθεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης το αντιπροσωπείο της μονής στις Καρυές, όπου προσωρινά εδρεύει η αδελφότητα, κατά την επικείμενη επίσκεψη Αυτού στο Άγιον Όρος. Ο Παναγιώτατος με αγάπη αποδέχθηκε την πρόσκληση και δήλωσε ότι θα την κάνει πραγματικότητα όποτε η επίσκεψη προγραμματιστεί. 
Η αγιορείτικη συνοδεία μετέβη στην Μεγάλη Εκκλησία της του Θεού Σοφίας, καθώς και σε διάφορα προσκυνήματα της Πόλης, και επέστρεψε στο Άγιον Όρος μεταφέροντας τις ευλογίες και την χάρη της μαρτυρικής Μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού, του σεπτού οικουμενικού Θρόνου και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.
Εκ της Ι. Μονής Εσφιγμένου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου