________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/02/2020

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Φωτ. Αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Στις 18 Ιουλίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου, καθώς και προς όλα τα ξενιτεμένα μας παιδιά, ότι κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, του Ιμβρίου, το Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει κατά τον Μ.Εσπερινό που θα τελεστεί, στις 19:00, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχου. 


Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας. 
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος θα συνοδεύσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή Του στο νησί της Τενέδου για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. 
Υπενθυμίζεται, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου, στις 9 Μαρτίου τ.ε. και από τις 17 Μαρτίου τ.ε., εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ωστόσο, λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails