________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/02/2020

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Πανηγυρίζει σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, το Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, της Περιφερείας Φαναρίου - Κερατίου Κόλπου, επί τη μνήμη της εν τη αγία Σορώ Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, μετ' αρτοκλασίας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος.
Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου - Κερατίου Κόλπου.
Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον αυλόγυρο του Αγιάσματος.
Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Αγιάσματος είναι ο Νικόλαος Καλαμάρης. 
Παραθέτουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.




1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.2 Ιουλίου 2020 στις 3:45 μ.μ.

    Οι Βλαχέρνες. Το ιστορικό αγίασμα της Κωνσταντινουπόλεως. Ο χώρος όπου εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος. Το προσκύνημα στο οποίο καταφεύγουν αιώνες τώρα όλοι οι Ρωμιοί της Πόλης. Το αγίασμα που είναι συνδεδεμένο με τα διπλανά Ανάκτορα των Βλαχερνών, και πολύ κοντά στο μαρτυρικό και αείφωτο Φανάρι, που φιλοξενείται η Μεγάλη Εκκλησία. Αυτό το ιστορικό προσκύνημα εορτάζει σήμερα. Αυτό το προσκύνημα αφιερωμένο στην Παναγία την Βλεχερνιτισσα, φόρεσε σήμερα τα καλά του και δέχτηκε την επίσκεψη ευλαβων Ρωμηων με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Μυριοφυτου και Περιστάσεως Ειρηναίου και του Ιερού Κλήρου. Αυτό το αγίασμα συνεχίζει να πηγάζει και αγιάζει όλη την Ρωμηοσύνη, την Πόλη της Θεοτόκου, το Πατριαρχείο μας, τον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο που σηκώνει καθημερινά τον Σταυρό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας ολόκληρης ξέροντας ότι στο τέλος υπάρχει η ανάσταση και η λύτρωση. Χρόνια πολλά στην Πόλη, χρόνια πολλά στον Πατριάρχη μας, χρόνια πολλά στην Ρωμηοσύνη. Η Παναγία δεν θα αφήσει την Πόλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails