________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/27/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο διάλογος αποτελεί την μόνη οδό για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ κρατών και Εκκλησιών.

Στην κοινή αυτή διαπίστωση κατέληξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων (FYROM) κατά την συνάντησή τους σήμερα στο Φανάρι. Κατά τη συζήτησή τους τέθηκε το θέμα της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας για το οποίο ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λυθεί με τον διάλογο, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ούτως ώστε να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων Trajko Veljanovski, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση και τη χαρά του για την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εξαίροντας την προσωπικότητά του και ευχαριστώντας για την συμβολή του στην ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών, στις προσπάθειές του σε οικουμενικό επίπεδο, για το Διαθρησκειακό Διάλογο και την προστασία του περιβάλλοντος, συμφωνώντας με τον Πατριάρχη ότι "η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί αμάρτημα". Επίσης ευχήθηκε την συνέχιση των επιτυχημένων προσπαθειών του Πατριάρχου για την ειρήνη και τον διάλογο των θρησκειών και πολιτισμών, προσθέτοντας ότι και η χώρα του είναι πολυπολιτισμική. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο γεγονός ότι οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας με τα Σκόπια είναι καλές, ιδιαιτέρως στον τομέα του εμπορίου.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την χώρα του, όπως τον είχαν προσκαλέσει σε προηγηθείσες επισκέψεις τους στο Φανάρι, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της FYROM.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν δώρα. Ο Πατριάρχης προσέφερε έναν ασημένιο δίσκο και ο Σκοπιανός αξιωματούχος μια εικόνα της Παναγίας (αντίγραφο εικόνας 13ου αιώνα) από την Αχρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails