________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/13/2010

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΡΟΝΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.
Στη Θ. Λειτουργία χοροστάτησε από του Παραθρονίου, όπως απαιτεί το Τυπικό της Μεγάλης Εκκλησίας στις γιορτές του Αγίου (13 Νοεμβρίου και 27 Ιανουαρίου), ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.13 Νοεμβρίου 2010 στις 10:15 μ.μ.

    Η Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, αποτελεί για όλους μας ένα σχολείο. Ένα σχολείο Τάξεως και Τυπικού. Μακάρι όλοι οι κληρικοί να είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Μητέρα Εκκλησία και να παρακολουθήσουν κάποια από τις ακολουθίες της. Σίγουρα θα γλυτώναμε από πολλούς αυτοσχεδιασμούς και περιττά πράγματα. Ο Θεός να διαφυλλάτει την Μεγάλη Εκκλησία, για να συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας ένα φάρο και και ένα σημείο αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails