________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2009

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ


Του Νίκου Μαγγίνα
Αποστολή στην Αντιόχεια

Διάβημα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιρανική Κυβέρνηση για τον Έλληνα δημοσιογράφο Ιάσωνα Αθανασιάδη, που κρατείται στο Ιράν και βρισκόταν εκεί για να καλύψει τις εκλογές του Ιουνίου για την Washington Times.
Την διενέργεια διαβήματος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποκάλυψε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αντιόχεια, όταν στο τέλος του Εσπερινού για την γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, έλληνες δημοσιογράφοι και φίλοι του εξέφρασαν στον Πατριάρχη την ανησυχία τους για τον Ιάσωνα Αθανασιάδη.

Ο Πατριάρχης είπε ότι έστειλε στο Γενικό Προξενείο του Ιράν στην Πόλη τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, για να μεταφέρει το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου για την απελευθέρωσή του, μια και αποτελεί ποίμνιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Πρόξενος ζήτησε το αίτημα να είναι γραπτό κι έτσι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε επίσημο διάβημα στην Ιρανική Κυβέρνηση, μέσω του Γενικού Προξενείου.
“Έκανα αυτό που έπρεπε, προσεύχομαι και ελπίζω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πλαίσιο του Διαθρησκειακού διαλόγου, διατηρεί αγαθές σχέσεις με μουσουλμανικές χώρες, όπως το Ιράν, το οποίο ο Πατριάρχης επισκέφθηκε επίσημα το 2002.
Επίσης, είναι η μόνη χώρα με την οποία, διά του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει συνάψει συμφωνία πολιτιστικών ανταλλαγών.

Η φωτό του Ν. Μαγγίνα είναι από τον Εσπερινό στο Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails