________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/11/2010

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ"


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου έδωσε σήμερα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα με την οικογένειά του το Φανάρι.
Ο Γ. Πεταλωτής εκκλησιάσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνομιλία. Τον Υφυποργό συνόδευαν συνεργάτες του και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας. Το μεσημέρι παρακάθισε στην Πατριαρχική Τράπεζα, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε για την επίσκεψή του στο Κέντρο της Ορθοδοξίας:
Βρίσκομαι εδώ στο Οικουμενικό πατριαρχείο μαζί με τους συνεργάτες μου, για να αποτίσουμε έναν φόρο τιμής στο πνεύμα του Ελληνισμού της Ορθοδοξίας, ένα πνεύμα το οποίο μας κρατάει όλους δυνατούς, ένα πνεύμα το οποίο κρατάει τον Ελληνισμό ζωντανό εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Και πώς να μην μεταδίδεται και σε εμάς αυτό το πνεύμα όταν αυτός ο θεσμός εδώ και 1700 χρόνια διαρκούς ζωής είναι αυτός ο οποίος κρατάει τις αξίες, τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης.
Εμείς σαν Ελλάδα είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την αξία αυτού του θεσμού την αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και έχει πολύ μεγάλη σημασία ιδιαίτερα στους καιρούς μας. Βεβαίως η ευθύνη που έχουμε εμείς ως ελληνική κυβέρνηση να στηρίζουμε αυτό το θεσμό για τις αξίες τις οποίες φέρει είναι εξαιρετικά σημαντική, πολύ περισσότερο σήμερα. Αυτό είναι το νόημα της επίσκεψής μου, του προσκυνήματος εδώ, διότι χρειαζόμαστε δύναμη να πάρουμε και δύναμη να δώσουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε τα εξής με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού:
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται ο υπουργός Πεταλωτής την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας. Αυτή τη φορά μας ήρθε με την καινούρια δύσκολη ιδιότητά του στην οποία, όμως, ανταποκρίνεται άριστα.
Ευχαριστούμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το ενδιαφέρον τους για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την επίλυση των χρονίζοντων προβλημάτων της Εκκλησίας και της μειονότητας και της ομογένειας εδώ. Στηρίζουμε πολλές ελπίδες στην επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα σε λίγες εβδομάδες, από την οποία επίσημη επίσκεψη προσδοκούμε πολλά καλά και για τα δικά μας θέματα της Εκκλησίας και της Ομογενείας εδώ αλλά και για τις δύο χώρες, τους λαούς των δύο χωρών. Ευχόμεθα στον υπουργό και σε όλα τα στελέχη της κυβερνήσεως με επικεφαλής τον αγαπητό πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου κάθε επιτυχία και την ταχεία υπέρβαση όλων των παρουσών δυσκολιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δώρισε στον υπουργό μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου, εξ' αφορμής της επικειμένης ονομαστικής του εορτής και ένα αντίγραφο του χρυσού μεταλλίου του Κογκρέσου που απονεμήθηκε στον Πατριάρχη το 1997.
Ο κ. Πεταλωτής δώρισε από πλευράς του στον Πατριάρχη ένα ασημένιο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails