________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/14/2009

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ




Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στο Φανάρι. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πέργης Ευάγγελος, Λύστρων Καλλίνικος, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, Σεβαστείας Δημήτριος, Μύρων Χρυσόστομος Ικονίου Θεόληπτος.


Στο τέλος της Δοξολογίας, και ενώ οι χοροί έψαλαν το Ασματικόν «Άγιος ο Θεός», η πομπή εξήλθε με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος κατά την τάξη είναι λειτουργός της ημέρας, και στο μέσον του σωλέα έγινε η καθιερωμένη τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.


Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Όουλου Παντελεήμων (της Εκκλησίας της Φιλλανδίας), ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ο Αρχιμ. Νεκτάριος επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο πρόξενος της Ελλάδος Νικόλαος Σιγάλας, οι Ιορδανοί Ορθόδοξοι βουλευτές Fahri Iskandar Daoud και Abdullah Zurickat, άρχοντες οφφικίαλοι του Πατριαρχείου και πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης χειροθέτησε στο οφφίκιο του Μ. Ιεροκήρυκος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον ιερομόναχο Βησσαρίωνα Κομζιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails