________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/02/2009

MΗΝΥΜΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: "Να είστε ενωμένοι"



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Ομάδα Ποντίων προσκυνητών από την Κατερίνη υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι μετά τη Θεία Λειτουργία της Ινδίκτου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στους νέους με παραδοσιακές Ποντιακές ενδυμασίες εξέφρασε τα συγχαρητήρια του γιατί διατηρούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους:
«Να τα συνεχίσετε και όταν θα μεγαλώσετε και θα κάνετε οικογένειες και παιδιά και εσείς να τα μεταδίδετε, έτσι ώστε η παράδοση του αγιοτόκου Πόντου να ζει μέχρι της συντελείας των αιώνων».



«Να έχετε ενότητα μεταξύ σας διότι πληροφορούμαι ότι είστε λίγο διηρημένοι στην Ελλάδα και δεν πρέπει. Η ισχύς εν τη ενώσει. Να είστε ενωμένοι για να έχετε και δύναμη, πνευματική δύναμη, ηθική δύναμη. Να το μεταφέρετε αυτό το μήνυμα μου σε όλους ότι πρέπει να είστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Πρέπει να είστε όλοι μαζί. Να μην γιορτάζουν οι μισοί και οι άλλοι μισοί κάνουν συνέδρια ή οι άλλοι πάνε στην Σουμελά και οι άλλοι δεν πάνε στην Σουμελά…», επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε μια έμμεση αναφορά του στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σημαντικότερων Ποντιακών Σωματείων για τον έλεγχο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» που έχει την ευθύνη της Ιερής Εικόνας και του προσκυνήματος στο Βέρμιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails