________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/09/2013

ΤΟ ΟΛΟΛΕΥΚΟ ΦΑΝΑΡΙ

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 

Στα λευκά ντύθηκε και η Ιερή Καθέδρα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ύστερα από τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών ακόμα και μέσα στην Πόλη. 
Τα πανύψηλα κωνοφόρα δένδρα αλλά και τα ανθισμένα χειμωνιάτικα λουλούδια που ομορφαίνουν την αυλή του Πατριαρχείου σκεπάστηκαν από τις πυκνές νιφάδες του χιονιού δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σκηνικό που συμπληρώνουν οι χιονάνθρωποι που δημιούργησαν τα παιδιά.
Και παρά το δριμύ ψύχος που περιβάλλει το Φανάρι, η πνευματική του θέρμη και η ακτινοβολία του Φαναρίου δεν μειώνονται ούτε κατ΄ ελάχιστον.
Εκατοντάδες προσκυνητές και ταξιδιώτες στην Πόλη, από κάθε γωνιά του πλανήτη, χωρίς να αποθαρρύνονται από τον χιονιά, συνεχίζουν να επισκέπτονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκεται η Μεγάλη Εκκλησία, η Αγία Σοφία, όπου οι περαστικοί και οι επισκέπτες κοντοστέκονται για να θαυμάσουν τους ολόλευκους από το χιόνι τρούλους της!

4 σχόλια:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.9 Ιανουαρίου 2013 στις 11:51 μ.μ.

    Όμορφες φωτογραφίες με τον φακό του καλού φίλου Νίκου Μαγγίνα, από το χιονισμένο και παγωμένο, αλλά πάντοτε ζεστό Φανάρι. Μπορεί το χιόνι να κάλυψε την Μεγάλη Εκκλησία, το Ιερό Κέντρο, η θέρμη όμως της πίστεως και των ιδανικών του Γένους μας, που διατηρούνται εντός αυτού, μένουν πάντοτε θερμά, για να ζεσταίνουν κάθε άνθρωπο που αναζητά το φώς της αληθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχες φωτογραφικές αποθανατίσεις της Σκηνήτιδος (πλην του Χριστού Μεγάλης πάντοτε) Εκκλησίας! Και της παλαιφάτου, εκπάγλου Κάλλους, Σκηνής Της και της τανύν Πανσέπτου, κειμένης εις το Άγιον Διπλοφάναρον! Χιονοφεγγοφώτως απαστράπτουσα η Μεγάλη Εκκλησία εν ημέραις λαμπαδοφεγγούσης Θείας Επιφανείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη Χατζηαναγνωστοπούλου10 Ιανουαρίου 2013 στις 5:43 μ.μ.

    Αξιότιμε κύριε Ανδριόπουλε,

    Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις και τα θέματα του έγκριτου δημοσιογράφου και συμΠολίτη κ. Νίκου Μαγγίνα τόσο στο επίσημο ιστολόγιό του "http://megali-ekklisia.blogspot.gr" όσο και στον πατριαρχικό ιστοχώρου ΑΜΕΝ.gr, καθώς και στην ομογενειακή εφημερίδα Απογευματινή (όταν αυτή έρχεται στα χέρια μου λόγω απόστασης) διαπιστώνω πως οι τίτλοι των θεμάτων που παράγει ο κ. Μαγγίνας και τα οποία αναδημοσιεύετε είναι αρκετά διαφορετικοί και δεν αποδίδουν το ίδιο νόημα με αυτό που πιθανόν να ήθελε να εκφράσει ο συντάκτης. Πάνω σε αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο βρίσκετε σωστή και θεμιτή την πράξη σας αυτή; Ποιον στα αλήθεια σκοπό εξυπηρετεί; Δε νομίζετε ότι είναι κάτι το αντιδεοντολογικό για εμάς τους αναγνώστες να μας παραπλανείτε, κατά κάποιον τρόπο, αλλοιώνοντας τους τίτλους των θεμάτων του κ. Μαγγίνα έτσι ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται για άλλο άρθρο; Σαν απλή Χριστιανή δεν το βρίσκω αυτό έντιμο προς τον ίδιο τον συντάκτη αλλά ούτε και απέναντι στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Πού ακούστηκε να αλλάζουν οι τίτλοι των θεμάτων ενός άρθρου από το ένα ιστολόγιο στο άλλο; Θα ήθελα πολύ να γνώριζα τα πραγματικά σας κίνητρα γιατί, όπως βλέπουμε από τα ιστολόγιά σας, επιχειρείτε να διδάξετε μαζί με τους φίλους σας το ήθος και την ηθική, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε, προς κάθε κατεύθυνση.
    Με εξαιρετική τιμή,
    Ελένη Χατζηαναγνωστοπούλου (παλαιά Πολίτισσα), Καλαμαριά Θεσσαλονίκη.

    Υ.Γ. Πραγματικά θα ήταν πολύ δυσάρεστο αν επιλέγατε να μη δημοσιευθεί το σχόλιό μου αυτό. Τότε θα με ωθούσατε να το γράψω σε άλλους χώρους για να πάρει την προσοχή που του αξίζει και δεν θα το ήθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή κ. Χατζηαναγνωστοπούλου, καλή χρονιά!
    Ως παλαιά Πολίτισσα, όπως δηλώνετε, σας σέβομαι και γι' αυτό ανήρτησα το σχόλιό σας. Φυσικά δεν συμμερίζομαι το περιεχόμενό του και το θεωρώ μάλλον φαιδρό...
    Λυπούμαι για το Υ.Γ. - απειλή. Δεν ταιριάζει σε Πολίτισσα και δη παλαιά. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails