________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/20/2013

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΩ SKYPE ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΑ' ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Φωτογραφία από το γεύμα της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όπου απηύθυνε μήνυμα - μέσω skype - ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Θερμό πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε - μέσω skype - ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς την 11η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα και θα τις ολοκληρώσει στις 23 Ιανουαρίου. 
Η Κληρικολαϊκή άρχισε με Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτου Ντητρόιτ Νικολάου, του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου, των επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, αρχών και πλήθους πιστών. 

Στο επίσημο γεύμα που παρετέθη στη συνέχεια, απετέλεσε έκπληξη για όλους τους παρευρισκομένους η απευθείας - μέσω skype - σύνδεση με το Φανάρι, απ' όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε συγκινητικό χαιρετισμό προς τα μέλη της Κληρικολαϊκής, εξαίροντας το πολυχρόνιο έργο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και ευχόμενος εγκαρδίως ευόδωση των εργασιών της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης. 
Εξίσου θερμή ήταν και η αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στον χαιρετισμό του Πατριάρχη, γεγονός που αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με τον Οικουμενικό Θρόνο. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό με το χρυσό μετάλλιο της ιστορικής Μονής Αρκαδίου Κρήτης. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails