________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/21/2009

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗΡεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, πρώτο σταθμό της δεκαπενθήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο αεροδρόμιο "Λούις Άρμστρονγκ", τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, παράγοντες της Ομογένειας, εκπρόσωποι των δημοτικών και πολιτειακών αρχών της περιοχής, ομογενείς και μαθητές με παραδοσιακές στολές.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη: "Σας καλωσορίζουμε με βαθύτατο σεβασμό, απόλυτη αφοσίωση και πολλή πολλή αγάπη. Είμεθα ευγνώμονες γιατί μας φέρνετε την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος μίλησε και στα αγγλικά, χαιρέτισε τους παρισταμένους στα ελληνικά με "Ένα θερμό ευχαριστώ", και είπε:

"Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, την αγάπη μου και δίνω την πατρική μου ευλογία. Θυμάστε ότι πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ήμουν πάλι κοντά σας, όταν ήλθα για τα Θεοφάνεια στο Tarpon Springs και ήταν τόσο όμορφα, με χιλιάδες κόσμο. Αλλά ήταν και πολύ λυπηρό το θέαμα εδώ στη Νέα Ορλεάνη, όταν ήρθαμε τον χειμώνα του 2006 για να μοιραστούμε την απώλεια και τον πόνο των θαρραλέων πολιτών της Νέας Ορλεάνης και να δούμε τις καταστροφές του τυφώνα Κατρίνα. Ελπίζω να δω τη Ν. Ορλεάνη και την περιοχή της σε καλύτερη κατάσταση, διότι πιστεύετε εις τον Θεόν, διότι έχετε αγωνιστικό φρόνημα, διότι είσθε αποφασισμένοι να συνεχίσετε την ζωή σας και να την ξαναδημιουργήσετε εδώ στον τόπο σας".


Στη συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο Οικολογικό Συμπόσιο που φέρει τον τίτλο: "Ο Μεγάλος Ποταμός Μισισιπής: Αποκατάσταση της ισορροπίας".
Στο Συμπόσιο, που διοργανώνεται από τον οργανισμό "Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον" εν πλώ, στη Νέα Ορλεάνη και στον ποταμό Μισισιπή, για τις επόμενες πέντε μέρες, εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συμμετάσχουν αρκετοί επιστήμονες, θεολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ΜΚΟ και ΜΜΕ.Ο φακός του Ν. Μαγγίνα "συνέλαβε" τον Οικουμενικό Πατριάρχη εργαζόμενο κατά την πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails