________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/04/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Την συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Πανορθόδοξη ενότητα εξήρε ο Πρόεδρος της Λευκορωσσίας Alexander Lukashenko κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι χθες Κυριακή.
Επίσης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη είπε: "Να συγκαταλέγετε εμένα και το λαό μου στις προσπάθειές σας αυτές". Κατά την εγκάρδια και θερμή συνάντηση, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του Προέδρου στό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Πατριάρχη ευχές και σεβάσματα του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου και του Μητροπολίτου Μινσκ Φιλαρέτου, του οποίου η έδρα είναι στη Λευκορωσσία.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίες ενισχύθηκαν από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσσία.
Στη στενή και αρμονική συνεργασία Πολιτείας και Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λευκορωσσία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος τονίζοντας ότι έχει ισχυρή παρουσία στο κράτος. Επεσήμανε, ακόμη, την χρησιμότητα και αναγκαιότητα της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως στη χώρα του και προσκάλεσε τον Πατριάρχη να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα του. Στο σημείο αυτό ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ελπιδοφόρος καθώς και ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων, ενώ τον Πρόεδρο συνόδευε ο μικρός υιός του Νικόλαος. Ο Πρόεδρος, ο οποίος ξεναγήθηκε στον Π. Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πριν την αναχώρησή του δήλωσε: "Για μένα ήταν μία πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι με τον Πατριάρχη μας, τον επικεφαλής των Ορθοδόξων Πατριαρχών και θα ήθελα να ευχηθώ να είμαστε πάντοτε ενωμένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails