________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/10/2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (7-8 Ιανουαρίου 2011)


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως της Ουκρανίας Victor Tykhonov, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνήσεως και από τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη Bohdan Yaremenko.
Όλοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι εκκλησιάστηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου κατά την Θ. Λειτουργία χοροστατούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Εν συνεχεία ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Ουκρανό Αντιπρόεδρο και τη συνοδεία του στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου προσφώνησε καταλλήλως τους υψηλούς επισκέπτες. Αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την υποδοχή, εξέφρασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπό του, αλλά και την αφοσίωση και την ευγνωμοσύνη του Ουκρανικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία.
Το μεσημέρι οι Ουκρανοί επίσημοι παρεκάθησαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Γεώργιος Παπανδρέου λίγο πριν την αναχώρησή του από το Ερζερούμ της Τουρκίας το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, όπου ομίλησε σε Τούρκους Διπλωμάτες, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και του εξέφρασε τις ευχές του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Ο Πατριάρχης ανταπέδωσε εγκαρδίως τις εόρτιες ευχές εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails