________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/18/2011

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Ζαμπέλη. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Πατριαρχείου τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και αμέσως ο κ. Ιερώνυμος άναψε κερί και προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ακολούθως ανέβηκε στο κεντρικό κτίριο του Πατριαρχικού Οίκου όπου στο Πατριαρχικό Γραφείο τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. "Με χαρά σας υποδεχόμεθα και πάλι στο Πατριαρχείο" είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία της επικείμενης ειρηνικής επισκέψεώς του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και στο επίκεντρο της ιδιαίτερης συνάντησής του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα βρεθούν, κατά πληροφορίες, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που απασχολούν την Εκκλησία αλλά και την κοινωνία. Το μεσημέρι θα γευματίσουν και ακολούθως θα μεταβούν στην Χαλκηδόνα προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο.



Το πρωί στο αεροδρόμιο της Πόλης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ανέμεναν και υποδέχθηκαν ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ελπιδοφόρος και ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Νικόλαος Σαπουντζής.

Ο κ. Ιερώνυμος θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails