________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/22/2011

"ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ" ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τελέστηκε στο Φανάρι, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, η Ακολουθία των Αγίων Παθών (Όρθρος της Μ. Παρασκευής) κατά την οποία κυριαρχεί το περιώνυμο τροπάριο Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Εκατοντάδες πιστοί από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες άκουσαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού, τα οποία εκφώνησαν ο Πατριάρχης, Ιεράρχες του Θρόνου και κληρικοί του Οικουμενικού Θρόνου.
Παρέστησαν: ο Άρχων Μέγας Λογοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Αθανάσιος Αστρακάς και Άρχοντες του Θρόνου.






1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.27 Απριλίου 2011 στις 11:54 π.μ.

    Όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστούς σήκωσε στους ώμους του τον βαρύ Σταυρό, παίρνοντας επάνω του όλη την αμαρτία του κόσμου, έτσι και η Μεγάλη Εκκλησία, ξέρει να σηκώνει τον δικό της σταυρό. Τον σταυρό της πίστεως, της μαρτυρίας και του μαρτυρίου. Ξέρει να υπομένει καρτερικά τα μαρτύρια των αλλογενών αλλά δυστυχώς πολλές και των ομογενών και πολλές φορές και των ομοδόξων. Παρόλ' αυτά, η Μεγάλη Εκκλησία προχωρά τον δικό της Γολγοθά, γνωρίζοντας ότι μετά την σταύρωση έρχεται και η Ανάσταση.
    Χρόνια πολλά πολλά στην Μητέρα Εκκλησία, στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο να σηκώνει με υπομονή τον Σταυρό της Μεγάλης Εκκλησίας και του Γένους μας και σε όλη την Πατριαρχική Αυλή καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails