________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/22/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Ὁ Πατριάρχης εἰς τήν Ἄγκυραν

Τήν Πέμπτην, 21ην Ἰουλίου, ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, συνοδευόμενος ὑπό τῶν Σεβ. Μητροπολιτῶν Μοσχονησίων κ. Ἀποστόλου καί Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, μετέβη ἀεροπορικῶς εἰς Ἄγκυραν ὅπου ἐπεσκέφθη ἐν τῇ ἕδρᾳ αὐτοῦ τόν Διευθυντήν Θρησκευτικῶν Ὑποθέσεων τῆς Τουρκίας Σοφολογιώτατον κ. Mehmet Görmez, Καθηγητήν Πανεπιστημίου, καί τόν συνεχάρη ἐπί τῷ πρό ὀλίγων μηνῶν διορισμῷ του εἰς τήν θέσιν ταύτην, εὐχηθείς αὐτῷ τε καί τοῖς παροῦσι συνεργάταις αὐτοῦ καλόν Ραμαζάνιον.
Ἡ Α.Θ.Παναγιότης καί ἡ Α. Σοφολογιότης προέβησαν εἰς δηλώσεις πρός τά Μέσα Γενικῆς Ἐνημερώσεως, ἀργότερον δέ ὁ Πατριάρχης μετά τῶν συνοδῶν Του παρεκάθησαν εἰς γεῦμα παρατεθέν πρός τιμήν των ἐν τῆ ἕδρᾳ τῆς Γενικῆς Διευθύνσεως Θρησκευτικῶν Ὑποθέσεων.
Ὁ Πατριάρχης καί οἱ σύν Αὐτῷ αὐθημερόν τό ἀπόγευμα ἐπέστρεψαν ἀεροπορικῶς εἰς τήν Πόλιν.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.23 Ιουλίου 2011 στις 10:49 π.μ.

    Η επίσκεψη του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου στην Άγκυρα και μάλιστα στην Διεύθυσνη Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου Διευθυντού κυρίου Μεχμέτ Κορμέζ, δείχνει τον σεβασμό του προς την θρησκευτική ηγεσία της Χώρας. Ο Πατριάρχης μας, δεν παρέλειψε ακόμα να ευχηθεί καλό Ραμαζάνι σε όλους τους Μουσουλμάνους της Τουρκίας, ενώ πολλές φορές παραθέτει ο ίδιος γεύματα ή και παρακάθεται σε γεύματα που οργανώνονται μετά την λήξη της ημερησίας νηστείας. Η μεγάλη του όμως ευγένεια αλλά και ο σεβασμός του, φάνηκε την ημέρα των Θεοφανείων όταν ενώ ετοιμαζόταν να ρίξει τον Σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο, εκείνη την ώρα βγήκε ο Μουεζίνης. Η αντίδραση του Πατριάρχου μας αρχοντική και ευγενική. "Θα περιμένουμε να τελειώσει". Μακάρι αυτόν τον σεβασμό και αυτήν την αξιοπρέπεια, να δείχνουν και οι γείτονες προς τον υπεραιωνόβιο αυτόν Θεσμό πού λέγεται Οικουμενικό Πατριαρχείο και που αποτελεί τον καθρέφτη της Τουρκίας, μια και το τελευταίο διάστημα σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Αμερική το επισκέφτηκαν. Αυτόν τον σεβασμό μακάρι να τον δείχνουν και στην Ρωμαίϊκη Κοινότητα της Πόλης, πού αποτελεί το στολίδι και το καύχημά της, γιατί παρά την συρρίκνωση που υπέστη και σε αυτό δεν φταίει η ίδια, συνεχίζει να αποτελεί το άλας πού αλατίζει την Πόλη. Ο Θεός να διαφυλλάτει το Πατριαρχείο μας και όλη την Ρωμηοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails