________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/31/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


Με την ευκαιρία της λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στην Παιδόπολη της Πρώτης που λειτουργεί στο συγκρότημα της ιστορικής Πατριαρχικής Μονής Μεταμορφώσεως του Χριστού διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια, σκετς και χορό από τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση με το συντονισμό των ομαδαρχών τους από την Πόλη και την Ελλάδα. Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά μία ομαδάρχις από την Ελλάδα με την κιθάρα της, η Χαρίκλεια Καζίλα, και ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων με το ούτι του.

Παρίσταντο, ακόμη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής της Παιδόπολης Σταύρος Ραφαηλίδης και άλλοι επισκέπτες.



Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των παιδιών και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη επικοδομητική λειτουργία της Παιδόπολης και φέτος.
"Καμαρώνω το έργο το οποίο επιτελείται, εξ΄ ονόματος της Μητρός Εκκλησίας, και εύχομαι τα παιδιά να διατηρήσουν τις γλυκές αναμνήσεις από την κατασκήνωσή τους και το κυριώτερο που θα μείνει είναι οι φιλίες που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους".

Στο τέλος ο Πατριάρχης μοίρασε στα παιδιά βιβλία και γλυκά, ενώ στη συνέχεια έπαιξε μαζί τους πινγκ πόνγκ αποδεικνύοντας και εκεί τις Πατριαρχικές επιδόσεις, αφού γνωρίζει το άθλημα αυτό από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια της Χάλκης.











4 σχόλια:

  1. Τι έχει απομείνει αγνό σ'αυτόν τον κόσμο? Οι παιδικές ψυχές και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο με Τον Παναγιότατο να φωτίζει ολόκληρο τον κόσμο!

    Bahrain, 01.08.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.1 Αυγούστου 2011 στις 4:36 μ.μ.

    Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, απέδειξε για μιά φορά ακόμα, ότι ο μεγάλος ηγέτης ξέρει να γίνεται, όταν χρειάζεται, ένα παιδί. Η παρουσία του για μιά φορά ακόμα στην Παιδόπολη της Πρώτης, όπου φιλοξενούνται τα παιδιά της Ρωμηοσύνης, για να περάσουν ορισμένες ημέρες ξενοιασιάς και ξεκουράσεως, έδειξε ότι όχι μόνο αγαπά τα παιδιά, τα οποία αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της Ρωμηοσύνης στην Πόλη, αλλά ξέρει να γίνεται και ένα με με αυτά. Οι επιδόσεις του Πρώτου της Ορθοδοξίας και Υπάτου του Γένους μας στο πινκ πόνκ, έδειξαν την ζωντάνια και την δύναμη που παίρνει από τα νέα παιδιά. Παναγιώτατε, να ζήσετε. Είστε ό,τι καλλίτερο μας χάρισε ο Θεός στα δύσκολα αυτά χρόνια πού ζούμε και βιώνουμε. Ο Θεός να Σας ευλογεί και να Σας έχει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις ευχές του Παναγιωτάτου, κύλησε όμορφα για όλους αυτή η μοναδική κατασκηνωτική περίοδος! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σταύρο Ραφαηλίδη και την κ. Μαρία Τσιροπούλου για τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στην Παιδούπολη μαζί τους και με τα παιδιά! Και του χρόνου!
    ...στο ούτι εκτός από τον αγαπητό π. Βησσαρίωνα ήταν και ο Σωτήρης Γάλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails