________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/29/2011

Η ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Ρεπορτάζ -φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την βαθύτατη λύπη και τα θερμά συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικά για τις επιθέσεις στο Όσλο και τη νήσο Οτόγια, εκφράζει με επιστολή του προς τον Νορβηγό Πρωθυπουργό Γιενς Στόλτενμπεργκ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Επισημαίνοντας την ενότητα που επέδειξαν οι πολίτες ύστερα από την τραγωδία που έπληξε συνολικά το Νορβηγικό έθνος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εκφράζει την πεποίθηση «ότι αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις εκφοβισμού δεν θα επικρατήσουν και δεν θα κλονίσουν το ήθος και τη ζωή του Νορβηγικού Λαού».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχη:

Με βαθιά από καρδιάς λύπη, μεταφέρουμε σε εσάς και τους ευγενείς πολίτες της Νορβηγίας συλλυπητήρια προσωπικώς, όσο και εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τις πρόσφατες τραγωδίες που αληθινά κλόνισαν το Έθνος σας και τον κόσμο. Παρακολουθήσαμε με τρόμο τις ειδήσεις, καθώς ο απολογισμός του ανθρώπινου μίσους προσωρινώς τάραξε την ηρεμία του Όσλο και τη χαρά των παιδιών στη Νήσο Οτόγια. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την κατάπληξη και την οδύνη που προκλήθηκε από αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.
Την επομένη αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων, βρίσκουμε θάρρος και παρηγορία στην αντοχή και ενότητα των συμπατριωτών σας. Διότι, αντιμέτωποι με τον φόβο επέδειξαν θάρρος. Αντιμέτωποι με το μίσος, επέδειξαν θυσιαστική αγάπη και απεριόριστη συμπόνια. Αντιμέτωποι με τη διάσπαση, παρέμειναν και θα παραμείνουν «ενωμένοι και πιστοί μέχρι τα βουνά της Ντόβρε να καταρρεύσουν». Για τους λόγους αυτούς, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις εκφοβισμού δεν θα επικρατήσουν και δεν θα κλονίσουν το ήθος και τη ζωή του Νορβηγικού Λαού. Ευχόμαστε όπως ο Κύριος προστατεύσει τη Χώρα και τον Λαό σας.
Με θρήνο, αλλά και ελπίδα στην καρδιά, προσφέρουμε από τη Σεπτή Έδρα μας τις ειλικρινέστερες προσευχές για τη θεραπεία, το σθένος και τη δύναμη του ευγενούς Έθνους σας. Προσευχόμεθα επίσης για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και για την παρηγορία όλων όσοι πενθούν. Είθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, Άρχων της Ειρήνης, να εκδηλώσει στον σύμπαντα κόσμο την αστείρευτη ειρήνη και το μέγα έλεός Του.
Με τις λέξεις αυτές, Εξοχώτατε, σας διαβεβαιώνουμε για την αλληλεγγύη μας, τις σκέψεις και προσευχές μας, κατά την ώρα τούτη της σιωπής, της περισυλλογής και της επούλωσης των πληγών.

Οικουμενικό Πατριαρχείο, 25 Ιουλίου 2011

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως - Nέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails