________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/29/2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Θέματα που αφορούν τη δραστηριότητα του Οικουμενικού Θρόνου σε όλο τον κόσμο συζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δόλλης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Φανάρι.
Ο κ. Δόλλης που ήλθε στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενος από τα Ιεροσόλυμα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και να ευχηθεί στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος εορτάζει σήμερα τα 72α γενέθλιά του.

Κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο τον Έλληνα Υφυπουργό συνόδευαν: ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Νίκος Ματθιουδάκης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Γεώργιος Αρναούτης και ο συνεργάτης του Θωμάς Ματσούκας.
Το μεσημέρι επισκέφθηκε, επίσης, το Φανάρι και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τον συνόδευαν τα στελέχη της Αγιορειτικής Εστίας Δημήτριος Σαλπιστής, Ειδικός Σύμβουλος και Αναστάσιος Ντούρος, Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέστη απόψε, με την ιδιότητα του Προέδρου της Αγιορειτικής Εστίας, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών από τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος, που διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και του Γεν.Προξένου Νικολάου Ματθιουδάκη, στο περικαλλές Σισμανόγλειο Μέγαρο στη Μεγάλη Οδό του Πέραν.
Στα εγκαίνια της έκθεσης που τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε το απόγευμα και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.  
Τον Υπουργό συνόδευε ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βίκτωρ Μαλιγκούδης.
Κατά τη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails