________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/25/2012

Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Τις ευχές του για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ζήτημα έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Κύπριο Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, ο οποίος τον επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου στο Φανάρι.
Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις συνεχείς προσπάθειες εξεύρεσης πρόσφορης λύσης στο χρονίζον ζήτημα του Κυπριακού καθώς και για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ της οποίας έχει ταχθεί, ως γνωστόν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεδομένης της τήρησης των σχετικών κριτηρίων.

Αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης ο Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε τα διάφορα θετικά βήματα τα οποία συντελούνται από μέρους της Τουρκικής Κυβέρνησης στα προβλήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας.
Ο Τάκης Χατζηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε κλίμα χαράς και εγκαρδιότητας, μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον σεβασμό και την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος ΑΚΕΛ.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη, η σύζυγος του Ευρωβουλευτή Αρετή Χατζηγεωργίου καθώς και ο Στέλιος Χριστοδούλου, μέλος του Γραφείου Ευρωβουλής του ΑΚΕΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails