________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/15/2012

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 2012


Πόλεις και περιοχές της Μακεδονίας θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Μάιο αλλά και τον Οκτώβριο του 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Κοζάνη μέσα στο Μάιο προκειμένου να εγκαινιάσει το Επισκοπείο, αλλά και την Καστοριά, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ.
Την Μητρόπολη Καστορίας θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης επ΄ευκαιρία και της αγιοκατατάξεως της Αγίας Γερόντισσας Σοφίας, που ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Κλεισούρας. Την Γερόντισσα Σοφία το Οικουμενικό Πατριαρχείο,μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, συναρίθμησε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η μνήμη της τιμάται στις 6 Μαΐου, ημέρα της κοιμήσεώς της.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί επισήμως τις Σέρρες από 20 έως 24 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα του δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, μετά από πρόσκληση των εκεί δημάρχων. Τότε ο Πατριάρχης θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, μετά από πρόσκληση που του απηύθυναν η ηγουμένη Ιακώβη και ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό, μέσα στον οποίο χωρούν 1000 άτομα, που οικοδομήθηκε εξολοκλήρου με τεχνογνωσία του Αγίου Όρους από τη βυζαντινή εποχή. Χωρίς θεμέλια και υπόγεια, χωρίς χρήση μπετόν.
Στις 26 Οκτωβρίου θα βρεθεί στη Σιάτιστα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανέγερση του Μητροπολιτικού ναού Αγ. Δημητρίου, ο οποίος είχε χτιστεί αρχικά το 1647, κατεδαφίστηκε το 1801 και ξαναχτίστηκε, κάηκε το 1910, για να χτιστεί τον επόμενο χρόνο (1911) με τη σημερινή του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails