________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/06/2013

Παρουσίαση έργου ανάπλασης των κήπων της Θεολογικής Σχολής Χάλκης


Tο προτεινόμενο έργο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου «Σχεδιασμός των Κήπων της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» παρουσιάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 
Προηγήθηκε εκκλησιασμός της ομάδας εργασίας, στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στην παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μιχαήλ Γ. Λεπτού. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για την ημέρα προσευχής υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ακολούθως δέχθηκε την ομάδα εργασίας όπου και αντηλλάγησαν δώρα. Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης κ. κ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον κ. Λεπτό για τη συνεισφορά του ιδίου, του Πανεπιστημίου Νεάπολις και της ομάδας εργασίας για το προτεινόμενο έργο, και αφού έδωσε την ευλογία του, επεσήμανε ότι η τέχνη υπηρέτησε την πίστη και η πίστις ενέπνευσε την τέχνη. 
Ο Μητροπολίτης Προύσης και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ελπιδοφόρος, εξέφρασε εκ μέρους του Πατριαρχείου, την βαθιά ικανοποίηση και εκτίμηση, για το προτεινόμενο έργο, και προσέφερε ειδικά αναμνηστικά τιμητικά δώρα. Ο κ. Λεπτός ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο κ. Ελπιδοφόρο και με ιδιαίτερη συγκίνηση, του προσέφερε αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις. 


Ακολούθως έγινε η πανηγυρική παρουσίαση του έργου, στην αίθουσα τελετών της Σχολής της Χάλκης από την επικεφαλής του έργου Δρ. Τζούλια Τζώρτζη Αναπλ. Καθ. Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και τα μέλη της ομάδας, οι οποίοι επεσήμαναν ότι μέλημα της προσπάθειας ήταν η ανάπλαση των κήπων να αναδεικνύει τον περιβάλλοντα χώρο και τη Σχολή, η οποία αποτελεί τον Φάρο της Ορθοδοξίας. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι ΑΧΕΠΑΝΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους κ. Πλοκαμάκη, ο οποίος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Προύσης για τις προσπάθειές του και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις για τη σημαντική του προσφορά. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση εργαστηρίων της ομάδας εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails