________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/21/2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ημερίδα μουσικολογικού περιεχομένου, που εξετάζει τη σχέση της ελληνικής και της τουρκικής μουσικής - τόσο σε επίπεδο θρησκευτικής όσο και σε επίπεδο κοσμικής μουσικής - καθώς και την κοινή πολιτιστική πορεία των δύο λαών με την συμμετοχή ακαδημαϊκών από τις δύο χώρες. 
Η ημερίδα έχει τον γενικό τίτλο «Ένα πολιτιστικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία» και την έναρξη των εργασιών της κήρυξε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. 
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν γνωστοί μουσικολόγοι του χώρου της Βυζαντινής Μουσικολογίας όπως οι: Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Ιωάννης Πλεμμένος, Σεβαστή Μαζέρα-Μάμαλη. Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας δείτε εδώ
Προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία 
Όπως είναι ήδη γνωστό αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στους κήπους της Θεολογικής Σχολής μεγάλη συναυλία, την οποία διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε σχετική πρόσκληση προς την Ομογένεια της Πόλης αναφέρεται: 
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον προσκαλεί την ομογένειαν εις συναυλίαν ελληνοτουρκικής φιλίας εις τους κήπους της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης το εσπέρας της Κυριακής, 22ας τ.μ., και ώραν 18.30, με την Ελένην Τσαλιγοπούλου, τον Κώσταν Θωμαΐδην, τον Mustafa Doğan Dikmen, τον Engin Arslan, την Βασιλικήν Παπαγεωργίου και άλλους καλλιτέχνας και πολυμελή ορχήστραν. 
Οι προετοιμασίες για την αυριανή συναυλία είναι πυρετώδεις, όπως φαίνεται ενδεικτικά και στην φωτογραφία που παραθέτουμε, καθώς την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες την ειρηνική επίσκεψή του – ως νέος Προκαθήμενος – στην Πρωτόθρονη Εκκλησία. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails