________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/18/2014

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Ακολουθία των Παθών στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Στην Ιερά Ακολουθία των Αγίων Παθών χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Με τον Παναγιότατο συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος και Κυδωνιών Αθηναγόρας. 
Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη μετά της συζύγου του, κυρίας Αικατερίνης Βαρβαρήγου, Προξένου της Ελλάδος στην Αδριανούπολη. 
Ο Πατριαρχικός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες. 
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ικονίου Θεολήπτου.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.18 Απριλίου 2014 στις 6:24 μ.μ.

    Ο Κύριος του ουρανού και της γής επί του Σταυρού. Αυτόν τον Κύριον, τον αναμάρτητο αίρει ο Μέγας Αρχιμανδρίτης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και τον περιφέρει εν κατανύξει εντός του Πρώτου Ναού της Ορθοδοξίας και του Γένους. Ο Χριστός επί του Σταυρού, αλλά και η Μεγάλη Εκκλησία επί του Σταυρού. Τα στίγματα του Χριστού, είναι και τα στίγματα της Μεγάλης Εκκλησίας. Ο Χριστός πορεύεται στον Γολγοθά, αλλά και η Μεγάλη Εκκκλησία πορεύεται τον δικό της Γολγοθά. Ο Χριστός όμως ανίσταται. Και η Μεγάλη Εκκλησία ανίσταται καθημερινά, αφού Σταυρός και Ανάσταση πορεύονται μαζί. Η Μεγάλη Εκκλησία και όλοι όσοι υπηρετούν και διακονούν αυτήν, με πρώτον τον Πρώτον της Ορθοδοξίας και ύπατο του Γένους ζούν και βιώνουν το Πάθος, την αχαριστία, προσμένοντας όμως την Ανάσταση. Ο Ηγούμενος και Πρώτος της Ανατολής, ο Πατριάρχης του Γένους μας, σηκώνει καθημερινά τον Σταυρό του, αλλά δεν είναι μόνος. Όπως τότε βρέθηκε ο Σίμων ο Κυρηναίος, έτσι υπάρχουν και σήμερα οι σύγχρονοι συνκυρηναίοι, πού βοηθούν και ανακουφίζουν το βάρος του Σταυρού της Πατριαρχείας του. Καλό και Άγιο Πάσχα στον Πατριάρχη μας, στους διακονούντας την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, στην Ρωμηοσύνη, στην Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails