________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/13/2015

Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΗΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ


Σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος "προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου."
Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ρηγίου είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. 
Η Διπλωματική εργασία του στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είχε ως θέμα: "Η ποιμαντική των αγίων που έζησαν στον αιώνα μας" (εκδόσεις Μυγδονία 1999). 

6 σχόλια:

  1. Να είσαι Άξιος και να γίνεις άγιος της Εκκλησίας μας.
    Να δώσεις την ''καλήν μαρτυρία''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΝ ΧΟΡΩ ΑΓΙΩΝ Κ ΑΓΓΕΛΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ.


    ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ,ΑΞΙΟΣ !! (Τρις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακη Σωτηροπουλου20 Ιανουαρίου 2015 στις 1:57 π.μ.

    Γνωριζω τον Πατερ Ειρηναιο Αρχιμανδριτη της μικρης μας Εκκλησιας Κωνσταντινου και Ελενης Παρισιου, απο το 2004.Ο Σεβασμιοτατος Ειρηναιος δεν ειναι μονο ο πνευματικος Πατερας απο πολλους μας, αλλα και ενας ανθρωπος με συμπονια, αγαπη Χριστού, νοημοσυνη, και κατανοηση..Ειναι ενας ανθρωπος Θειοφωτισμενος και Αγγελοψυχος που προσφερε και προσφερει οτι εχει μεσα απο την ψυχη του, ποτε δεν σκεφτηκε πρωτα τον εαυτο του πριν απο τον συνανθρωπο του! Αξιος, Αξιος, Αξιος και Φωτισμενος απο Το Θειο Φως!! Ευλογημενος και Φωτισμενος και Ο Δεσποτας Εμμανουηλ που απο τοτε που ηρθε στο Παρισι φωτισε ολοκληρη η Μητροπολη μας!! Η τελετη της χειροτονιας του νεου Επισκοπου θα γινει στης 08/02/2015 στο Αγιο Στεφανο. Θα παρευρεθουμε ολοι οι Ελληνες της πολης μας,ετσι ωστε να τον τιμησουμε με την παρουσια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΞΙΟΣ ! ΑΞΙΟΣ ! ΑΞΙΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Νιγρίτα καμαρώνει και εύχεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Καστοριά καμαρώνει και εύχεται να είναι ''ΑΞΙΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails