________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/17/2015

Ιερατική Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών Βόρειας Γερμανίας στο Αννόβερο (φώτο)


Την Πέμπτη 14 Μαΐου τ. έ. υπό την αιγίδα της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Γερμανίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε Σύναξη όλων των Ορθοδόξων Κληρικών της Βόρειας Γερμανίας. 
Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αννοβέρου, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας και στους χώρους του Ορθόδοξου Κέντρου όπου βρίσκονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Ενορίας. 
Οι εργασίες της Συνάξεως ξεκίνησαν ώρα 10:00 το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα της Σερβικής Ενορίας, την οποία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραουβεάνου κ. Σοφιανός, βοηθός του Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ρουμανίας στη Γερμανία. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος συντόνισε τη συζήτηση που έγινε επί θεμάτων ποιμαντικής διακονίας και συνεργασίας των Ορθοδόξων Ενοριών ανεξαρτήτως εθνικότητος. 
Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα στο Ενοριακό Κέντρο της Ελληνικής Ενορίας Τριών Ιεραρχών, όπου στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των συμπερασμάτων από τις ομάδες εργασίας και η Σύναξη έληξε με προσευχή.
Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης (Αννόβερο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails