________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/08/2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΦΩΤΟ)Εκ της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαϊου, για πρώτη φορά παραδοσιακή πασχαλινή δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας. 
Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα λειτούργησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Σερβίας και αρκετοί κληρικοί. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τα νεοϊδρυθέντα τμήματα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και της Νεολαίας, μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και αρκετούς άλλους εθελοντές, έψησαν αρνιά στη σούβλα, τα οποία απήλαυσαν μαζί με πλούσια εδέσματα και γλυκίσματα τα μέλη και οι φίλοι του Καθεδρικού Ναού. 
Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην Θεία Λειτουργία και στο πασχαλινό γεύμα, και ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές που μαγείρεψαν, έψησαν, διακόνησαν και συνέβαλαν παντοιοτρόπως στην επιτυχία της ως άνω εκδήλωσης και υποσχέθηκε να καθιερωθεί ως μία εκ των ετησίων εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως. Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος τσούγκρισε το πασχαλινό αυγό του με όλους τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε πασχάλιες ευχές. 
Το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση είναι προσφορά των κ.κ. Γεωργίου Βασιλείου, Νικολάου Κίτσιου και Γεωργίου Καρκαμάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails