________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/01/2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (28-30 Ιουνίου 2021)


Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, μαζί με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων, και τον αδελφό της Μονής, Πανοσιολ. κ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την τιμή να του απονείμει πρόσφατα το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου. 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.
- Tον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, μαζί με τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, Ηγούμενο της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας. 
- Τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ναθαναήλ Φελεσάκη, προϊστάμενο της Ελληνορθόδοξης Ενορίας Αγίου Νικολάου Μάλτας. 
- Τον απερχόμενο Πρέσβη της Πολωνίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Jakub Kumoch, μαζί με το νέο Γενικό Πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, Εντιμ. κ. Witold Lesniall. 
- Τον Εντιμολ. κ. Αθανάσιο Αγγελίδη, Άρχοντα Πριμικήριο της Μ.τ.Χ.Ε.. 
- Τον Ελλογιμ. κ. Momčilo Pavlović, Καθηγητή στη Θεολογική Σχολή “Άγιος Κλήμης της Αχρίδος” των Σκοπίων. 
- Τον Ελλογιμ. κ. Συμεών Σολταρίδη, συγγραφέα και δημοσιογράφο, με την σύζυγό του, Ευγεν. κ. Μαρία Δήμου, εκπαιδευτικό, από την Κομοτηνή. 
- Τους Εντιμ. κ.κ. Απόστολο Πορίδη, Παυλή Παντελάρα, Πέτρο Μπαζγκάρλο, Πέτρο Κοκκινάκη και Απόστολο Σπανίδη, εκ των στελεχών του Πατριαρχείου, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με αφορμή τα ονομαστήριά τους. 
- Την Ευγεν. κ. Ανθούλα Καταγγελή, νηπιαγωγό, στην Ζάππειο Σχολή. 
- Την Ευγεν. κ. Berna Metingü και τον Εντιμ. κ. Faruk Eneş, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα αντίστοιχα, του Οργανισμού Πολιτιστικής και Τουριστικής Αναπτύξεως “Santa Barbara HUB”, από την Νικομήδεια (Izmit). 
Εκπροσωπήσεις 
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:
- Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παρέθεσε την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, εν πλω στον Βόσπορο, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Μονίμου Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), Εξοχ. Πρέσβης ε.τ. Μιχαήλ Β. Χρηστίδης. 
- Από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, και στο Μνημόσυνο που ακολούθησε, στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου Σισλή, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Παύλου Στεφάνοβικ-Σκυλίτση, Μ. Ευεργέτου του Γένους. 
- Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Θεραπείων, για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, καθώς και κατά το εόρτιο γεύμα που ακολούθησε. 
- Επίσης, εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο κατά την εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Ελένης Ουντζούογλου, η οποία τελέστηκε την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, από τον Ι. Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Κυριακού Εγρίκαπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails