________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/12/2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο σημαντικός ρόλος της θρησκείας για την επικράτηση της ειρήνης και την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και σε όλο τον κόσμο, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Μirco Cvetkovic, το απόγευμα της Παρασκευής στο Φανάρι.


Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας έφτασε στην έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς της Κυβερνήσεως του, Εσωτερικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Επικρατείας, λίγο πριν το τέλος των Α’ Χαιρετισμών. Προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ο Πατριάρχης τον παρουσίασε στους εκατοντάδες πιστούς από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξέφρασε ιδιαιτέρως την χαρά του για την επίσκεψη του Σέρβου Πρωθυπουργού, στο πρόσωπο του οποίου ευλόγησε τον λαό της Σερβίας ενώ εξεδήλωσε την ευχή όπως το συντομότερον υποδεχθεί στο Φανάρι και το νέο προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, Πατριάρχη Ειρηναίο.


Ακολούθως ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, με την συνοδεία του, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ υπογραμμίσθηκαν οι αγαθές και αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στον Οικουμενικό Θρόνο και το Πατριαρχείο της Σερβίας.
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας αναφέρθηκε στις επαφές του στην Τουρκία, οι οποίες όπως είπε έγιναν σε καλό κλίμα.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν την Μητέρα Εκκλησία και τους Ορθοδόξους χριστιανούς που ζουν στην χώρα. Όπως είπε είναι βαθιές οι ρίζες του Πατριαρχείου στον τόπο αυτό και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχιστεί η προσφορά και η παρουσία του μακραίωνου αυτού θεσμού και στο μέλλον.
Αναφερόμενος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπενθύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το κλείσιμό της και τόνισε ότι η επαναλειτουργία της δεν είναι πολυτέλεια αλλά κάτι το αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails