________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/03/2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο Μ. ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Μητροπολίτες εξελέγησαν, το μεσημέρι, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου ο Mέγας Πρωτοσύγκελλος του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Στέφανος και ο Αρχιγραμματέας της Aρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος. Ο Μ. Πρωτοσύγκελλος Στέφανος εξελέγη Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, ενώ ο Αρχιγραμματεύς Ελπιδοφόρος εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισηγήθηκε στην Αγία και Ιερά Σύνοδο την εκλογή των δύο Μητροπολιτών "εν τη πεποιθήσει ότι αμφότεροι θα συνεχίσουν και ως Ιεράρχαι του Θρόνου, και δη εν τη ενταύθα από αιώνων έδρα αυτού, να διακονούν αυτώ εν αυταπαρνήσει, εν ενθέω ζήλω και εν καρποφορία πολλή, ώστε να συνεχίζηται η ζωή, η παράδοσις και η προσφορά του τοις εγγύς και τοις μακράν, εις δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανε".


Οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες έδωσαν το Μικρό Μήνυμα παρουσία του Πατριάρχη και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Συνοδικό και ακολούθως το Μεγάλο Μήνυμα παρουσία των Συνοδικών Αρχιερέων στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Η εκλογή των δύο νέων Μητροπολιτών προκάλεσε και σειρά ανακατατάξεων στις διοικητικές υπηρεσίες της Συνόδου του Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα στη θέση του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα υπογραμματέας της Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.
Στη θέση του υπογραμματέα τοποθετείται ο διάκονος Ιωακείμ, μέχρι σήμερα Κωδικογράφος, ενώ την θέση του Κωδικογράφου ανέλαβε ο διάκονος Παϊσιος.Η εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου θα τελεστεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου, και του εψηφισμένου Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου την Κυριακή Β' των Νηστειών, 20 Μαρτίου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ευχόμαστε στους εψηφισμένους Μητροπολίτες καλή διακονία στα νέα πολυεύθυνα αρχιερατικά καθήκοντά τους. ΑΞΙΟΙ!

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.3 Μαρτίου 2011 - 11:39 μ.μ.

    Στους δύο νέους εψηφισμένους Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο και Προύσσης Ελπιδοφόρο, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου πλούσια την ευλογία του Θεού στα νέα τους υψηλά και ευθυνοφόρα Αρχιερατικά καθήκοντα, προς δόξαν του Αγίου Ονόματός Του και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Άξιοι. Να ζήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails