________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/29/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σήμερα το πρωί στο Φανάρι. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η καλλιέργεια των Ελληνοτουρκικών φιλικών σχέσεων, η διοργάνωση, σε Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη, συνεδρίων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων κ.α.
Να αναφερθεί ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν προτάσεως του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θα φιλοτεχνηθεί προτομή του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄, ο οποίος διετέλεσε και Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2012, εκατό χρόνων από την κοίμησή του. Η προτομή θα τοποθετηθεί στο ναό της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως του Αγίου Δημητρίου.
Η συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα. Άλλωστε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος πάντοτε εκφράζει τον βαθύ σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη χωρίς επίσκεψη στο Πατριαρχείο δεν νοείται.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη συμμετοχή του σε συνέδριο, όπου απηύθυνε σχετική ομιλία, το οποίο διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir με θέμα «Νέες κατευθύνσεις για τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails