________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/09/2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΠΟ 23-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Επίσημη επίσκεψη στα Γρεβενά θα πραγματοποιήσει από τις 23 εως και τις 26 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, το οποίο κατήρτισε η Ι. Μητρόπολις Γρεβενών, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί και θα τον υποδεχτούν οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος. Η υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών θα γίνει στις 18.45 και θα ακολουθήσει η επίσημη παλλαϊκή υποδοχή του Παναγιωτάτου στην πλατεία Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού. Θα τον προσφωνήσουν ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος και ο δήμαρχος της πόλης Δημοσθένης Κουπτσίδης και θα αντιφωνήσει καταλλήλως ο Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος θα καταθέσει, εν συνεχεία, στεφάνι στον παρακείμενο ανδριάντα του Εθνομάρτυρος και η πρώτη ημέρα θα κλείσει με δείπνο το οποίο θα παραθέσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην εκ βάθρων ανεγερθείσα Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Θείας Μεταμορφώσεως - Οσίου Νικάνορος, όπου και θα τελεσθεί Δοξολογία στο Καθολικό. Τον Πατριάρχη θα προσφωνήσει ο αδελφός της Μονής ιερομόναχος Τιμόθεος. Θα αντιφωνήσει ο Πατριάρχης και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στη Μονή.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παγκοσμίως γνωστός για την ευαισθησία του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, θα επισκεφτεί τον εθνικό δρυμό Πίνδου Βάλια Κάλντα. Και η δεύτερη μέρα της επίσκεψης στα Γρεβενά θα ολοκληρωθεί με δείπνο στην Αετοφωλιά που θα παραθέσει προς τιμήν του Πατριάρχου ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί πατριαρχική και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό των Γρεβενών και στο τέλος τρισάγιο στη μνήμη του εθνομάρτυρος Αιμιλιανού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, με ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον εθνομάρτυρα Αιμιλιανό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ποντίων - Μικρασιατών και "Πίνδος".
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα δεχθεί εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων και θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δασταμάνης.
Ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει την επομένη, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, για την Κωνσταντινούπολη.

Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails