________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/03/2018

A Common Christian Agenda for the Common Good: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια σημαντική διάλεξη έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολοµαίος, προσκεκλημένος, ως το τιμώμενο πρόσωπο, στην Γενική Συνέλευση της Foundation Centesimus Annus, στις 26 Μαΐου 2018, στη Ρώμη. 
Μέλη της ανωτέρω Foundation είναι παράγοντες του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι που πρόσκεινται στην Καθολική Εκκλησία και οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις στα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο, σε σχέση με την κοινωνική διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας. 
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη προτάθηκε να μιλήσει για μια "Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό" στον σύγχρονο κόσμο, όπου η ψηφιακή τεχνολογική ανάπτυξη καθορίζει τις τύχες της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέθεσε στην ομιλία του την Ορθόδοξη οικουμενική προσέγγιση, η οποία είχε τεράστια απήχηση. 
Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα σχόλια των ειδικών, οι οποίοι τόνισαν ότι η προσέγγιση του Βαρθολοµαίου πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς όλων. 
Η ιστορική, πλέον, ομιλία πραγματοποιήθηκε στη Sala Règia του Βατικανού. 
Nίκος Τζωίτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails