________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/24/2018

ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Ο Ι. Ναός της Παναγίας της Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, πανηγύρισε επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού. 
Την Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός. Την Πέμπτη το πρωί η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Λιτάνευσις της Εικόνος της Παναγίας στον αυλόγυρο του Ναού. 
Των Ακολουθιών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, ιερατικώς προϊσταμένου της Κοινότητος και Βιβλιοφύλακος των Πατριαρχείων, του Αρχιμ. Χαραλάμπους, της Ι. Μητροπόλεως Προύσης, του Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Καμπούρη και του διακόνου Καλλινίκου. 
Έψαλαν: ο Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. Σταμάτης Κίσσας, όμιλος ψαλτών από την Πτολεμαϊδα, καθώς ο ιεροψάλτης Νεοχωρίου Χρήστος Ψωμιάδης. 
Παρέστησαν: ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και παλιοί Νιχωρίτες που προσήλθαν ειδικά για το πανηγύρι. 
Στο γεύμα, που παρετέθη στον αυλόγυρο του Ναού, παρακάθισαν και ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος και ο π. Αντώνιος Καρατζίκος από την Μητρόπολη Δέρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails