________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/07/2018

ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Με την παρουσία πλήθους πιστών, που κινητοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του καπ. Παναγιώτη Τσάκου, εορτάστηκε φέτος στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. 
Η συνοδεία του καπ. Παναγιώτη, στην οποία συμμετείχαν συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Shimizu Yasuhiro, ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα Melantonio Cesario καθώς και η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Πλάκα- Λαμπράκη, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από το λιμάνι της Χίου και αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Τσεσμέ και από εκεί οδικώς στη Σμύρνη. Στον Ναό της Αγίας Φωτεινής εκκλησιάστηκαν Έλληνες, Ρώσοι, Σέρβοι και Τούρκοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Παρών και ο Δήμαρχος Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς.



Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σμύρνης αναφέρθηκε στη σημασία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. «Η πράξη της αποκάλυψης του Σωτήρος στους μαθητές του έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Χριστιανούς και ειδικά για τους Ορθοδόξους. Η σημερινή εορτή όπως και αυτή των Θεοφανίων έχει έναν ειδικό συμβολισμό. Ότι ο Θεός δεν είναι απομακρυσμένος από εμάς κάπου εκεί στους ουρανούς, δεν είναι κάτι αόρατο από εμάς και αφηρημένο. Είμαστε φτιαγμένοι για να δεχόμαστε τη χάρη του Θεού, δεχόμενοι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου αλλά και τον Αγιασμό και το Άγιο Έλαιο τα οποία όταν τα γευόμεθα και έχοντας προετοιμαστεί καταλλήλως, τότε αγιαζόμεθα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και λίγο αργότερα επίσημο γεύμα από τον καπ. Παναγιώτη Τσάκο προς τους επίσημους προσκεκλημένους στο οποίο παρέστη και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια.


Το απόγευμα της εορτής της Μεταμορφώσεως τελέστηκε η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο αρχαίο αγίασμα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης άνω πόλεως Σμύρνης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails