________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/26/2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ "ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2018" ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η φιλοπρόοδος και πρωτοπόρος Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε από φέτος στην καθιέρωση ετήσιων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του ναού της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, με την επωνυμία «Θεοτόκεια», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πανηγυρίζοντος τον μήνα αυτό ιστορικού ναού. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό εορτασμό του «Πάσχα» του καλοκαιριού - παράλληλα με τον λειτουργικό - με ενδιαφέρουσες και ποιοτικές εκδηλώσεις. 
Τα φετινά "Θεοτόκεια" ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, με συναυλία της γνωστής τραγουδοποιού, στιχουργού και ερμηνεύτριας Σοφίας Βόσσου, η οποία έχει μακρά παρουσία στο ελληνικό τραγούδι. 
Την προσκεκλημένη μουσικό παρουσίασε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων και ακολούθως, στα τουρκικά, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. 
Πολύς κόσμος κατέκλυσε τον αυλόγυρο της Κουμαριώτισσας και απόλαυσε τις ελληνικές μελωδίες που απέδωσε αισθαντικά η Σοφία Βόσσου. 
φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας και Μ. Αρζιβιάν 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails