________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/20/2018

Η "23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ


Ο Εικαστικός Καλλιτέχνης- Διπλ. Πολ/κός Μηχκός (MSc)-Υποψ. Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, Γιώργος Κεβρεκίδης, μας χαρίζει ένα θαυμάσιο έργο του, παραμονές της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Πρόκειται για το έργο "23η Αυγούστου" (μολύβια και λαδοπαστέλ σε χαρτί, 70Χ100, 2017). Μία σύνθεση εμπνευσμένη από την Παναγία την Φανερωμένη της Κυζίκου, στην οποία θα λειτουργήσει και φέτος (23-8-2018) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στα ερείπια της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Φανερωμένης θα τελεστεί και φέτος - για τέταρτη συνεχή χρονιά - η Ευχαριστιακή Σύναξη, προεξάρχοντος του Πατριάρχου του Γένους.
Ο Γιώργος Κεβρεκίδης, ζωγράφος της σύγχρονης Ρωμιοσύνης, εμπνέεται από το γεγονός και μας δίνει ένα έργο όπου η παρατακτική σύνθεση με τη γραμμική διάταξη των μορφών στο κέντρο, θυμίζει μορφολογικά την ελαιογραφία του Σπύρου Βασιλείου με τίτλο «25η Μαρτίου».
Παραθέτουμε στη συνέχεια μία σύντομη τεκμηρίωση του έργου, όπως ο ίδιος ο δημιουργός την αποτύπωσε σε κείμενό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails