________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/05/2018

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ


Στην Κρήτη θα μεταβεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία Του τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. 
Θα είναι η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Κρήτη μετά το ιστορικό γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, τον Ιούνιο του 2016. 
Στις επετειακές εκδηλώσεις για το ιωβηλαίο της ΟΑΚ θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχου και προέδρου του Δ.Σ. της ΟΑΚ, Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ενώ θα προσέλθουν και Προκαθήμενοι άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως οι Πατριάρχες Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος και Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι. 
Το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο οποίος ανεγείρεται εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου, με την συμμετοχή και των λοιπών Προκαθημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails