________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/10/2011

ΟΜΙΛΗΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ WORLD POLICY CONFERENCE

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε πριν από λίγο ενώπιον της ολομέλειας της Διεθνούς Διασκέψεως «World Policy Conference» - οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Βιέννη - με θέμα «Η Ευρώπη ως εργαστήριο δια την παγκόσμιον Κυβερνητικήν».
Ο Πατριάρχης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διασκέψεως, μίλησε στην τελευταία σημερινή συνεδρία, η οποία είχε ως θέμα: "Europe as a laboratory for global governance". Ομιλητές σ' αυτή την συνεδρία ήταν επίσης: ο Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic, ο Πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves και η Υπουργός της Κίνας επί Εξωτερικών υποθέσεων Fu Ying.

Περισσότερα δείτε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.15 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:15 μ.μ.

    Η παρουσία του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου σε μιά τόσο σημαντική αλλά και Διεθνή συνάντηση πού έγινε στην Βιέννη, δείχνει ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος. Η Εκκλησία, με την εμπειρία της και μάλιστα η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, με την παράδοση, την θεολογία, και με όλο τον θησαυρό της Ανατολής τον οποίο διαθέτει και φυλάττει ως κόρην οφθαλμού, μπορεί να δώσει αυτό το οποίο δεν μπορεί να δώσει κανένα σύστημα και καμιά πολιτική δύναμη. Ο Πατριάρχης μας, για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε ότι δεν είναι απλά ένας Ιεράρχης ή ένας Προκαθήμενος μιας Εκκλησίας την οποία ορισμένοι θέλουν να μειώσουν, αλλά είναι ο άνθρωπος εκείνος πού ξέρει να διατηρεί την παράδοση, συγχρόνως όμως να κινείται και να μεταδίδει το μήνυμα της Ορθοδοξίας στον ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του το τιμόνι της Μεγάλης Εκκλησίας, αλλά και της Καθόλου Εκκλησίας του Χριστού, οδηγώντας της στον 21ο αιώνα. Παναγιώτατε, για μια φορά ακόμα ο Θεός να Σας χαρίζει υγεία, πλούσια την ευλογία του Θεού στην ζωή και την διακονία Σας. Πολλά και ευλογημένα τα έτη και η πατριαρχία Σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails