________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/24/2013

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Με λαμπρότητα και κατά την παραδοσιακή τάξη της Μεγάλης Εκκλησίας εορτάστηκε και φέτος στο Φανάρι η μεγάλη Δεσποτική ημέρα της Πεντηκοστής. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Αυλώνος Χριστόδουλος. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Πρόξενος της Ελλάδος Αθανάσιος Αστρακάς, Άρχοντες του Θρόνου, οι τελοιόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης κατα το ετήσιο προσκύνημά τους στην Κωνσταντινούπολη καθώς και πλήθος ανθρώπων από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος ή αλλιώς Εσπερινός της Γονυκλισίας στον οποίον προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο ίδιος ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας και της επικλήσεως της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και διένειμε το αντίδωρο στο λαό του Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails