________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/20/2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι κατά τον Εσπερινό της Παρασκευής, 21 Ιουνίου, και την Θεία Λειτουργία του Σαββάτου των Ψυχών. Στο τέλος ο Πατριάρχης θα τελέσει Τρισάγιο και θα αναγνώσει τις συγχωρητικές ευχές και τα ονόματα των ψυχών υπέρ των οποίων θα προσφερθούν τα κόλλυβα. 
Επί τη μεγάλη ημέρα και εορτή της Πεντηκοστής ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον Πατριαρχικό Ναό κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου, 22 Ιουνίου, και την επομένη, Κυριακή της Πεντηκοστής θα προστή της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας. Μετά την απόλυση, ο Πατριάρχης θα τελέσει τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας. 
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου (Ταξείμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails