________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/20/2013

Η Πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδος (Ιερά Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Τετάρτη 17η Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης. 
Με περισσή ευλάβεια και πίστη αμέτρητες χιλιάδες χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών, από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθασαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης Πεδιάδος της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για να προσευχηθούν, να εκζητήσουν τη χάρη και το έλεος της Αγίας Μαρίνας και να καταθέσουν την ελπίδα, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία. 
Με αισθήματα κατάνυξης υποδεχθήκαμε στην πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας, πριν την ακολουθία του Εσπερινού, τεμάχιο του ιερού λειψάνου από τη δεξιά χείρα της Αγίας, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. 


Στο μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό, την Τρίτη 16η Ιουλίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μποτσουάνας κ. Γενναδίου (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησαν η Ιερά Παράκληση της Αγίας και νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών συνεχιζόταν αδιάκοπα μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στον Όρθρο της εορτής, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συλλειτουργούντων των ανωτέρω Σεβ. Αρχιερέων, καθώς του Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Αρχιεπισκόπου Κατάρ κ. Μακαρίου (εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων). 


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την γενομένη πανήγυρη και απηύθηνε εγκάρδιες ευχαριστίες στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στον Tηλεοπτικό Σταθμό Κρήτη TV, ο οποίος αναμετάδωσε ζωντανά την πανήγυρη, στους κληρικούς και λαϊκούς, στους ιεροψάλτες και στις χιλιάδες των ευλαβών προσκυνητών. 
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του ιερού λειψάνου της δεξιάς χείρας της Αγίας Μαρίνας, με τη συνοδεία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. 


Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε η Ιερά Παράκληση της Αγίας Μαρίνας και στις επτά η ώρα Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, όπου στο τέλος πραγματοποιήθηκε ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας Ευγενίου Αρχιερέως, Ιωάννου Καπαρουνάκη και των μοναζουσών Αυτής. 
Η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή συνεχίστηκε αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails