________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/10/2014

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα έφθασε στις 11.40 στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων Νεκτάριος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και οι αρχές του τόπου.
Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στο κέντρο της πόλης, στο Πεντοφάναρο, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, των μοναχών, των δημοτικών σχολείων, και σύμφωνα με τον τρόπο της κερκυραϊκής παράδοσης, της Φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.
Στο Λιστόν τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, και αντιφώνησε καταλλήλως ο Παναγιώτατος.
Ακολούθησε Δοξολογία επί τη αφίξει του Πατριάρχου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, όπου ο Πατριάρχης  προσκύνησε  το άφθαρτο λείψανο της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails