________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/24/2016

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΝΤΙΣΤΕΣ


Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, οι μαθητές του Ζωγραφείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου που έδινε το ρυθμό της μουσικής με το ακορντεόν του, μαζί με πλήθος κόσμου και τηρώντας το χριστουγεννιάτικο έθιμο, έψαλαν τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ο Πατριάρχης  απευθυνόμενος προς τον κόσμο είπε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά να σας ακολουθούν όχι μόνο την επόμενη χρόνια αλλά σε όλη σας τη ζωή. Στο Γηροκομείο Βαλουκλί που θα πάτε αμέσως μετά, θα συναντήσετε το Χριστό και θα δείτε μια άλλη Βηθλεέμ. Εδώ που έρχεστε (ενν. το Πατριαρχείο) είναι η άκρα ταπείνωσις. Το Πατριαρχείο μας είναι ένα απλό και φτωχό κτίριο σε σχέση με το Βατικανό, όμως δεν παραπονούμεθα γιατί ο χώρος αυτός εκφράζει την ταπείνωση». 
Επίσης αναφέρθηκε και στα δεινά του πλανήτη, τις βίαιες επιθέσεις και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν σε διάφορες γωνιές της γης. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου που είπε ότι ήδη ζούμε τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος μάλιστα διεξάγεται σε διάφορες φάσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να δώσει στη συνέχεια θέση στην Ελπίδα. «Την ελπίδα μας τη δίνει ο Χριστός». 
Κάνοντας μια σύντομη αναφορά σε όσα συνέβησαν το 2016 αναφέρθηκε και στη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη λέγοντας με παράπονο ότι απουσίαζαν ορισμένες εκκλησίες. «Ελπίζω να έχουν μετανοήσει που δεν ήρθαν στη Σύνοδο της Κρήτης. Στη Σύνοδο αυτή διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι μια ζωντανή εκκλησία, όπως μερικές φορές μας κατηγορούν οι Χριστιανοί της Δύσεως. Στη Σύνοδο αυτή θίξαμε όλα τα προβλήματα. Διότι η εκκλησία δεν ζει για τον εαυτό της αλλά για τον κόσμο».
Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails