________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/20/2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Την πρώτη Λειτουργία του σε Ναό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως (εκτός Φαναρίου), τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 18 Δεκεμβρίου 2016. 
Ο κ. Βαρθολομαίος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμαριωτίσσης, στο Νιχώρι του Βοσπόρου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την Κοινότητα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., προσφωνώντας τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης τον συνεχάρησαν για τη ανάρρησή του στον θρόνο της ιστορικής Μητρόπολης και αναφέρθηκαν στους δεσμούς του με το Νιχώρι, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος λειτουργούσε συχνά στην Κοινότητα ως αρχιμανδρίτης. Η τελευταία φορά που λειτούργησε - πριν την εκλογή του σε Μητροπολίτη Σμύρνης – ήταν στις 23 Αυγούστου 2016, στα εννιάμερα της Παναγίας. 
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την συνεργασία του με την Κοινότητα και αναφέρθηκε στη νέα του αποστολή, στην λειτουργική και πνευματική ζωή στην Σμύρνη. Τον Μητροπολίτη Σμύρνης συνόδευε ο δραστήριος ομογενής Γιώργος Θεοδωρίδης, πρόεδρος του νεοσύστατου Ρωμαίϊκου Συνδέσμου της Σμύρνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails