________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/07/2021

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα, 7 Ιουνίου 2021, τελέσαμε τα εγκαίνια θεμελίωσης των δύο νέων κατοικιών της Κοινότητάς μας, στη θέση εκείνων που απανθρακώθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το 2013. Από εκείνη τη στιγμή, οι επιτροπές των δύο ναών του Νεοχωρίου συντονισμένα εργάστηκαν τόσο για τη χρονοβόρα έκδοση των οικοδομικών αδειών ανέγερσης των κατοικιών όσο και για την εξεύρεση χρηματικών πόρων χρηματοδότησης του έργου, που προήλθαν από την πώληση τεσσάρων μη οικοδομήσιμων οικοπέδων πρασίνου ιδιοκτησίας του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας. 
Η ανοικοδόμηση των καμένων οικιών του Αγίου Νικολάου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας που αποσκοπεί στην εξασφάλιση οικονομικής ανεξαρτησίας της Κοινότητάς μας, στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση και παραμονή ομογενών καθώς και στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και παρουσίας μας στην πατρογονική μας εστία. 


Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολ. Μ. Κατηχητής κ. Χρύσανθος, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Μ. Ρεύματος, ενώ τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης Δρ Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων, παλαιός Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου, συμπαραστατούμενος από τους προέδρους των δύο εκκλησιών μας, κκ Παντελή-Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε., και Άλεξ Καπούνταγ. 
Στην τελετή το παρών έδωσαν οι επίτροποι της Κοινότητας, ο αρχιτέκτονας, ο εργολάβος της οικοδομής, παλαιοί ένοικοι των κατοικιών και ομογενείς. 


Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfının mülkiyetinde olan ve 2013 yılında büyük bir yangın sonucu yanan 2 ahşap evin inşaatına ve ihyasına başlanılmıştır. 
Bugün,7 Haziran günü yapılan temel atma töreninde Vakıflarımızın Yönetim kurulları, müellif Mimar, yüklenici firma yetkileri ve cemaat mensuplarımız hazır bulunmuşlardır. 
Arhimandrit Peder Hrisanthos’un yönettiği temel atma duasına, geçen dönemlerde kiliselerimizden sorumlu olan Arhimandrit Peder Agathangelos da iştirak etmiştir. 
Bu mutlu ve anlamlı girişim cemaatimize ve Yeniköyümüze hayırlı olsun.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails